Green4Print ontvangt Cradle to Cradle GOLD voor offset inkten

Published on October 27 2017 | 11:45 hr by Martijn van Santen

Op 21 oktober ontving het Nederlandse bedrijf Green4Print het Cradle to Cradle Gold certificaat van Lewis Perkins, President van het C2C Products Innovation Institute, voor haar ‘offset solutions’, inclusief inkten en vernissen.

Het resultaat van Gold voor offset is een unicum in de wereld en is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen Green4Print en EPEA Nederland. EPEA is onderzoeks- en adviesorganisatie op het gebied van Cradle to Cradle. EPEA ondersteunde Green4Print in de certificering van haar producten, en bij de ontwikkeling van de recepturen en het vinden van de juiste ingrediënten om producten te maken die geschikt zijn voor Cradle to Cradle.

Het resultaat is printproducten die veilig zijn voor mens- en milieu, en actief ontworpen zijn voor terugkeer in de biosfeer. Een volledig ´circulair´ product dus.

Green4Print is één van de toonaangevende partners binnen het Healthy Printing initiatief dat door EPEA in samenwerking met Stichting DOEN werd gelanceerd. Het doel van Healthy Printing is het opschalen van het gebruik van gezonde materialen in de drukwerk en verpakkingen. Het initiatief koppelt actief vraag en aanbod en ontwikkelt een platform voor eenvoudigere toegang tot gezond drukwerk.

In principe is papier is recyclebaar én composteerbaar, maar wordt in de praktijk door conventionele printchemie verontreinigd. Dit leidt tot problemen bij de recycling, compostering, én de menselijke gezondheid. Zo kan voedsel uit kartonnen verpakkingen verontreinigd worden.

Het goede nieuws; er worden verbeteringen doorgevoerd en geïntroduceerd in de markt, en de resultaten van Green4Print zijn het bewijs van die voortgang.
Van links naar rechts:
Hein van Tuijl – Managing Director EPEA Nederland
John-Paul Verkooijen – Shareholder Green4Print
Frieke Heens – Scientific Project Manager EPEA Nederland
Lewis Perkins – President Cradle to Cradle Products Innovation Institute
Corné van Loenhout – Directeur Green4Print

Contact EPEA: infonl@epea.com
Contact Green4Print: info@green4print.com
www.green4print.nl
www.healthyprinting.eu
www.epea.nl

Share: